Du trenger 4 eggeplommer (to av eggepommene skal være hardkokt) , 125 g sukker, 250 g smør, 300 g hvetemel, 1 eggehvite til pensling og 3 ss perlesukker.
Sånn gjør du: Gni de kokte eggeplommene godt ut og bland med de rå. Putt i sukkeret og rør til eggedosis. Rør inn romtemperert smør vekselvis med melet. melmengden må justeres etter str på eggeplommene. Elt deigen jevn, dekk til med plast og la den stå i kjøleskapet en time eller til dagen etter. Trill til lillefinger tykke pølser, del i ca 12 cm lange biter og form til små kranser. Sett de på bakepapirkledd stekebrett, pensle med sammenvispet eggehvite og strø på perlesukker. Stekes midt i ovnen ved 175 celsius i ca 10 min. Til de er lysegule og gjennomstekt. Løft forsiktig over på rist når de er litt avkjølt. Opbevares i tette kakebokser.
Oppskriften er fra Hjemmet sitt julekakerhefte.
Bilder kommer etterhvert
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar